Diabetes bij knaagdieren

Diabetes bij knaagdieren

Een thema waar we vandaag de dag niet meer omheen kunnen. Bij onze kleine knaagdier vrienden is het een terugkomend probleem "diabetes". Met name Campbelli Dwerghamsters zijn er erg gevoelig voor, maar ook bij de Russische Dwerghamster, Chinese Dwerghamster, Muizen en Degoes zien er dat diabetes frequent voorkomt.

DE ONTWIKKELINGEN RONDOM DIABETES

Al jaren volgen wij de ontwikkelingen rondom deze problematiek. Het lijkt de laatste tijd erg te zijn toegenomen. Specialisten denken dat het te maken kan hebben met fok dichtheid en een te geringe genen diversiteit binnen Nederland. Belangrijke taak is hier dan ook voor de fokkers weggelegd. Omdat er in Nederland vanuit de vakhandel weinig aandacht aan wordt besteed zijn we dan ook heel blij om te kunnen melden dat er binnenkort een voeding in ons assortiment zal worden opgenomen die geschikt is voor diabetes gevoelige dieren. De voeding is tot stand gekomen door een samenwerking van dierenartsen die gespecialiseerd zijn in diabetes bij knaagdieren.

KWALITEIT VAN KNAAGDIERVOEDING GEWAARBORGD

Wij zijn van mening dat knaagdier voeding altijd in samenwerking met een dierenarts tot stand moet komen, in een laboratorium onderzocht moet worden en onder de meest optimale condities verpakt moet worden. Gebeurd dit niet dan kan de kwaliteit van de voeding niet 100% gewaarborgd worden. Vitamines zijn vluchtig of UV gevoelig. Een verpakking dient dan ook nooit doorzichtig te zijn. Daarnaast moet een verpakking onder speciale condities verpakt worden anders kunnen essentiële voedingsstoffen verloren gaan. De weg die een natuurlijk bestanddeel aflegt moet ook zo kort mogelijk zijn om een absolute versheid te garanderen.

We zijn op dit moment in gesprek met toonaangevende buitenlandse dierenartsen die zich hebben gespecialiseerd in de diabetes problematiek. Alle voedingen die op dit moment verkrijgbaar zijn worden onder de loep genomen en er zal binnenkort meer informatie beschikbaar komen m.b.t. diabetes op onze website.

Onze (natuur) voedingsdeskundige staat uiteraard altijd voor je klaar mocht je vragen hebben over specifieke knaagdiervoeding

Wordt vervolgd!


Reacties

  1. elsjedevisser elsjedevisser

    Wat een goede ontwikkeling. Gek eigenlijk dat zoiets niet eerder is bedacht...best belangrijk. Maar top dat het er nu van gaat komen.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe Facebook Instagram
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »