De Top 5 Populairste Bodembedekkers van 2019

 • Geplaatst op
 • Door DRD Knaagdierwinkel
 • Geplaatst in Bodembedekking
 • 0
De Top 5 Populairste Bodembedekkers van 2019

Het jaar is alweer bijna ten einde en dus een leuk moment om eens terug te kijken wat nou de top 5 populairste bodembedekkers voor knaagdieren waren in 2019!

bodembedekking knaagdier konijnDe toppers van 2019

Er zijn veel veranderingen geweest in 2019 zo is Carefresh overgenomen door Chipsi en hebben alle bodembedekkers een nieuw jasje gekregen. We hebben afscheid moeten nemen van enkele populaire kleurtjes en hebben er een ander kleurtje voor teruggekregen. Het Australische Back 2 Nature is overgenomen door een Amerikaans bedrijf en hebben we kennis gemaakt met de vele soorten Bunny Nature bodembedekkers.

Laten we meteen beginnen met onze top 5 populairste bodembedekkers van 2019!

NR 5 Hennepvezel

hempflax mini hemp bodembedekkingOp nummer 5 staat de bekende hennepvezel. Een bodembedekker die graag voor Gerbils, Cavia's en konijnen wordt gebruikt. Een groot voordeel van hennep is dat deze veel minder stoft dan normaal zaagsel of houtvezel.

De hennep mat is in opmars en begint het strooisel langzaam a zeker op te volgen. We zien in het tweede deel van 2019 een grote toename in populariteit van de hennep mat. We zijn benieuwd of deze het strooisel van zijn troon zal verstoten in 2020, we zullen het gaan zien :)

Wist je dat?

 • 1 hectare landbouwgrond geeft 9 ton hennepstro per jaar (4x meer biomassa dan een hectare bos per jaar!)
 • 1 hectare vezelhennep slaat 15 ton CO2 op, elke oogst weer.
 • Teelt heeft geen bestrijdingsmiddelen nodig en verrijkt de bodem.

NR 4 Joris No Smell Cotton N Fibre

joris no smell cotton n fibre bodembedekking knaagdier konijnHet bruine konijn is één van de meest populaire bodembedekkers voor knaagdieren en konijnen, we zullen m zeker vaker tegenkomen in deze lijst! De Cotton N Fibre staat voor een mengeling van Katoen en Houtvezel. Beide soorten bodembedekking zijn stevig met elkaar vermengd en geven zo een mooi gestructureerde bodembedekking die zich heel goed laat modelleren en laat dat nou super handig zijn voor de kleine knaagdieren!

Wist je dat?

 • Joris no Smell de plaatselijke Afrikaanse bevolking ondersteund met het maken van katoen producten
 • De houtvezel compleet ontstoft is door het mengproces

joris no smell cotton n fibre bodembedekking hamster

NR 3 Carefresh

carefresh bodembedekking knaagdieren en konijnenCarefresh is een bijzondere bodembedekker, lekker zacht en in verschillende kleurtjes verkrijgbaar. We zien dat deze bodembedekker vooral bij de hamsterscapers in de smaak valt! De bodembedekking is bijzonder zacht en luchtig, waardoor de dieren er eenvoudig doorheen kunnen woelen en dat doen ze maar al te graag!

Heel jammer vinden we wel dat de blauwe kleur niet meer verkrijgbaar is, we houden dan ook een stevige lobby bij Chipsi en pleiten voor een terugkomst van deze prachtige kleur! Misschien moeten we een petitie tekenen?

Wist je dat?

 • Carefresh een Amerikaans bedrijf is dat is overgenomen door het Duitse Chipsi
 • De Groene kleur dit jaar pas is geïntroduceerd in Europa

NR 2 Back 2 Nature

De grappige grijze papier korrels zijn niet meer weg te denken als bodembedekking. Het Australische bedrijf Fibrecycle was maar een vreemde eend in de bijt en iedereen moest in het begin maar even wennen aan het idee, maar Back 2 Nature heeft zich absoluut bewezen als absorptie monster en geen plasje is te veel!

Wist je dat?

 • Back 2 Nature een ideale korrel is om in de toilet te gebruiken
 • Back 2 Nature is gemaakt uit onder andere de New York Times krant

back 2 nature bodembedekking

NR 1 Joris No Smell Cotton N Cotton

joris no smell cotton n cottonMet stip op nummer 1 staat ook dit jaar Joris No Smell Cotton N Cotton. De populariteit van deze bodembedekking is ongekend! De eersteklas katoen is van hoogwaardige kwaliteit en lekker zacht, daarnaast absorbeert de bodembedekking zo goed dat baasjes van kleine knaagdieren wel 2 maanden voorruit kunnen voordat de kooi verschoont hoeft te worden.... met als kers op de taart blijven de zelfgegraven holletjes mooi staan met als resultaat "happy diertjes"! Wat ons betreft een terechte winnaar van 2019!

Wist je dat?

 • Joris no Smell verschillende presticieuze prijzen heeft gewonnen in Europa voor beste product
 • Joris no Smell zich inzet voor de economie en plaatselijke Afrikaanse bevolking


Wie nog niet zelf in Afrika is geweest kent ongetwijfeld de kleurrijke beelden van het continent waar mensen in harmonie en respect voor de natuur samenleven. Waar wildernis tegelijk beschaving biedt door een schat aan natuurproducten waar menig lokale gemeenschap voorspoed en welzijn aan ontleent. Joris No Smell’s Cotton N Cotton is zo’n natuurproduct. Door traditionele kennis over plant en dier af te stemmen op een economische afzetmarkt, ontwikkelden de West Afrikanen samen met Joris No Smell de ecologische verantwoorde bodembedekker voor in de knaagdierkooi. Joris No Smell was de allereerste die dit unieke product introduceerde in de knaagdierwereld. joris no smell cotton n cotton bodembedekking katoen voor knaagdier en konijn

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe Facebook Instagram
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »