De superster van de bodembedekking

De superster van de bodembedekking

Anneke vertelt enthousiast wat haar ervaringen zijn met de bodembedekking Tumblefresh en de verrassende manieren waarop je het kunt gebruiken voor je kleine knaagdieren!

Slechts weinig mensen zullen vol enthousiasme knikken als je zegt dat je Tumblefresh de beste bodembedekking vindt. Velen zullen het zelfs niet eens kennen. Dat is erg jammer, want bij Hamstery Little Spring hebben we Tumblefresh uitgeroepen tot de superster van de bodembedekking. In deze gastblog vertellen we je waarom.

Wat is Tumblefresh?Tumblefresh

Tumblefresh wordt gemaakt door Supreme Bedding en is geschikt voor alle kleine dieren, vogels en reptielen. Het wordt gemaakt van overtollig houtpulp (dat wat overblijft wanneer er papier is gemaakt van een boom) en is zeer milieuvriendelijk. Het is erg zacht en omdat het hypoallergeen is, is het zelfs geschikt voor mensen met een stofallergie.

Hoe is het in het gebruik?

Het natuurlijke gedrag van bijvoorbeeld hamstertjes wordt ondersteund doordat Tumblefresh zacht genoeg is om een nestje in te bouwen, maar stevig genoeg om in te graven. Onze hamstertjes graven hele tunnels in hun bak, graven hun huisjes en etensbakken in, of maken een maanlandschap van hun bak.

Tumblefresh als bodembedekking


Hoe duur is het?

Tumblefresh holletjes gravenTumblefresh is verkrijgbaar voor een prijs van €5,99 voor een zak van 8,5L of €11,99 voor 17L. De verpakkingen van 17L zijn samengeperst, waardoor je effectief nog meer bodembedekking krijgt. Hoewel Tumblefresh duurder is dan bijvoorbeeld zaagsel, gaat het wel veel langer mee. Wanneer je bij het verschonen van een hamsterkooi afgaat op de geur, kun je met gemak zes weken wachten. Je hebt er dus veel minder van nodig. Een andere optie is om de Tumblefresh te combineren met een andere bodembedekker, zoals bijvoorbeeld Corbo. Op de foto hieronder zie je deze combinatie (links Tumblefresh, rechts Corbo). De Tumblefresh is zacht en stevig, dus ideaal voor nestjes en tunnels. De Corbo is wat harder en glijdt na het graven weer terug, waardoor eindeloos graaf-plezier ontstaat. Door deze combinatie bespaar je ook nog eens op de kosten, een dubbele winst dus!

Conclusie

Tumblefresh is zacht, hypoallergeen en ideaal voor het graven van tunnels en het bouwen van nestjes. Het wordt van milieuvriendelijk materiaal gemaakt en hoewel de prijs hoger ligt dan bij bijv. zaagsel, gaat Tumblefresh veel langer mee. Ook is het ideaal om te combineren met een andere bodembedekker voor nog meer graafplezier. Kortom: wat ons betreft de superster onder de bodembedekking!

Wie is Anneke

Anneke Hordijk is een enthoussiaste Hobbyfokster van Russische Dwerghamsters in Enschede. Hamstery Little Spring

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »