De Knaagdier Koelsteen!

De Knaagdier Koelsteen!

De koelsteen geeft knaagdieren verkoeling in de zomer, maar daarnaast ook de mogelijkheid om hun nageltjes te slijten! Anders dan de ICEPOD blijft de koelsteen altijd een aangename koele temperatuur behouden.

De koelsteen is ideaal voor in de zomer. Anders dan bij de ICEPOD wordt de koelsteen nooit ijskoud en ook nooit warm. De steen blijft een constante aangename koele temperatuur behouden. Dit is een hele mooie eigenschap van steen!

KOEL IN DE ZOMER

Je hoeft verder niets met de koelsteen te doen. Het volstaat om de doelsteen in het verblijf te leggen en de steen doet zijn werk. Zodra de dieren het warm hebben zullen ze op de steen gaan zitten, liggen of lopen. Een knaagdier hoeft niet perse op de steen te gaan liggen om verkoeling te krijgen. Alleen al over de steen heen lopen zorgt voor verkoeling door middel van de voetzooltjes van de dieren. Knaagdieren zweten en hijgen niet. Ze moeten de verkoeling dan ook actief opzoeken. Dankzij de koelsteen hebben ze altijd een plekje dat lekker koel is.

koelsteen

TIP! Heb je een huisje waar het dakje vanaf kan? Vervang het dakje door de koelsteen en je hamstertje heeft ook meteen een koel huisje!

NAGELTJES SLIJTEN

De bovenkant van de koelsteen is glad, maar de onderkant is ruw. Je kunt er dan ook voor kiezen om de koelsteen op de kop in het verblijf te leggen om er zo voor te zorgen dat de nageltjes van je knaagdier slijten. Je kunt de steen ook schuin tegen een plateau aan zetten (let op dat deze wel stabiel staat) om er zo voor te zorgen dat je knaagdier ertegen aan loopt en nog beter zijn nageltjes kan slijten.

Marika heeft samen met Ratje Star de koelsteen uitgeprobeerd

Reacties

  1. drd knaagdierwinkel drd knaagdierwinkel

    Jazeker! Via deze link is de koelsteen te bestellen: https://www.drdknaagdierwinkel.nl/nl/koelsteen-graniet-20-cm.html

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe Facebook Instagram
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »