Bewaar Hamstervoer goed afgesloten

Bewaar Hamstervoer goed afgesloten

Je staat er misschien niet snel bij stil, maar Hamstervoer kun je het beste afgesloten en donker bewaren. Maar waarom eigenlijk?

curver voercontainerDe reden daarvoor is eigenlijk omdat de vitamines dan langer bewaard blijven. Je moet je voorstellen dat veel vitamines worden afgebroken door zuurstof. Dit is het geval met vitamine c, we noemen ze dan ook vluchtig. Uiteraard kan een hamster zelf vitamine c aanmaken en dus laat maar lekker wegwaaien die vitamine c. Toch is het goed dat ook voor hamsters de vitamine c bewaard blijft.

Vitamine c wordt namelijk afgebroken in het lichaam door stress. Dus als een hamster stress heeft heeft hij meer vitamine c nodig of zijn lichaam deze extra dosis zelf kan aanmaken is maar de vraag. Maar ik waal af van het onderwerp want het punt is om het hamstervoer afgesloten te bewaren.

Het hamstervoer blijft het beste bewaard als je het:

  • in de originele verpakking houd
  • het donker bewaard
  • het luchtdicht afsluit
  • het koel bewaard


Als je een klein zakje koopt zal dat waarschijnlijk makkelijk gaan, maar als je wat meer voorraad wilt inslaan dan heb je al snel iets nodig waar je het voer in kunt doen. Je zou bijvoorbeeld een ton kunnen gebruiken.  Maar het is wel goed als je deze luchtdicht kunt afsluiten

Speciale voercontainers voor Hamstervoer

Er zijn ook speciale voercontainers te koop van Ferplast of van Curver bijvoorbeeld. Ik ben zelf fan van de Curver variant omdat de kwaliteit gewoon super goed is. Curver is een kwaliteitsmerk als het gaat om bakjes en toestanden

Hamstervoer in de Zomer

In de zomer is het vooral belangrijk om het voer niet te warm en de lang op voorraad te houden  Met name als je erg natuurlijk voer gebruikt kun je al snel voerklanders of motjes terugvinden in het hamstervoer. Dus goed afsluiten!


BewarenBewarenBewarenBewaren

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »