Boomstammen voor knaagdieren zijn leuk!

Boomstammen voor knaagdieren zijn leuk!

Zie jij ook door de boomstammen de boomstammen niet meer? Dat kunnen we ons heel goed voorstellen en daarom deze blog om je te helpen een overzicht te krijgen van de boomstammen in ons digitaal bos!

Allereerst moeten we natuurlijk benadrukken dat boomstammen heel erg leuk zijn voor knaagdieren. Zowel voor klein als groot. Echter kunnen de boomstammen voor verschillende knaagdieren verschillende functies vervullen. Je zult versteld staan wat je er allemaal mee kunt doen en dat laten we je natuurlijk graag zien!

HUGRO BOOMSTAMMEN

De Hugro boomstammen zijn vrij nieuw in ons assortiment en we zijn er heel blij mee. De boomstammen zijn van uitmuntende kwaliteit. Zwaar, stevig en degelijk. "Deutsche Gründlichkeitt", maar het is soms lastig ze uit elkaar te houden. Daar hadden zelfs wij een beetje moeite mee toen ze voor het eerst bij ons binnen kwamen :o

Boomstam Bounty Paradise

We beginnen met de Hugro Bounty Paradise X en de Hugro Bounty Paradise XL. Deze twee robuuste boomstammen zijn gemaakt van natuurlijk berkenhout en kunnen op heel veel verschillende manieren gebruikt worden. De XL versie heeft drie openingen (hier op de foto 1 te zien) en beide hebben een open bodem.

De openingen (7 - 8 cm) van deze boomstammen zijn groot genoeg voor een Syrische Hamster.

Hugro Boomstam Paradise X en XL voor knaagdieren zoals muis, dwerghamster, hamster, gerbil

Aan de bovenzijde hebben de boomstammen een inham. Deze kan heel leuk gebruikt worden als bijvoorbeeld een zandbakje. Je kunt de inham eenvoudig vullen met Chinchillazand en laat het badderen maar beginnen! Voor de kleinere knagers die wat minder goed springen en klimmen zoals hamsters, kun je een wilgenbruggetje tegen de boomstam aanzetten zodat ze er beter bij kunnen ;)

hugro boomstam zandbakje

Ook kunnen de inhammen op het dak gebruikt worden als voerbakje. Let er wel op dat je kleine knager er goed bij kan. Voor Muisjes en Gerbils zal dat niet al te moeilijk zijn omdat het hele goeie klimmers en springers zijn, maar voor een Dwerghamster of hamsters wordt dat al een heel ander verhaal. Deze laatste twee kunnen het beste ondersteund worden met een wilgenbruggetje.

Hugro boomstam paradise voor knaagdieren zoals muis, dwerghamster, hamster, gerbil

Auratus Boomstam Cave & Cavi Cave

De Auratus Boomstam Cave is gemaakt van natuurlijk berkenhout en is kleiner dan de Cavi Cave, maar qua vorm precies hetzelfde. Zowel de Auratus Cave als ook de Cavi Cave zijn heel leuk voor kleine knaagdieren! De naam "Cavi" doet denken dat dit huisje geschikt is voor een Cavia, maar dat is niet zo. De openingen zijn helaas veel te klein voor een Cavia.

Voor de grotere knaagdieren kunnen ze gebruikt worden als opstapje naar een plateau of als zitplek. De opening kan voor de grotere knagers gebruikt worden om wat lekkers in te doen of om wat knabbel takken in te stoppen.

Het is ook leuk om te weten dat de opening van de Cavi Cave 8 cm zijn, dat is groot genoeg voor een Syrische Hamster. De opening van de Auratus is 7 cm en is ook goed geschikt voor Syrische Hamsters. Beide hebben een open bodem.

Dankzij het platte dak kunnen de boomstammen gebruikt worden als plateau. Je kunt er een huisje op zetten bijvoorbeeld. Maar ze kunnen ook gebruikt worden als opstapje naar een hoger deel in het verblijf.

auratus en cavi cave

Calatus Snack Cup

hugro calatus cupDe Hugro Calatus Cup is een leuk snack en slaaphuisje met een afneembaar dakje. Het huisje is gevuld met hooi. Het dak van het huisje is gevuld met lekkers waar de dieren aan kunnen knabbelen. Zodra ze alles op hebben geknabbeld kun je het weer vullen met voer of snackjes!

Deze boomstam is geschikt als huisje voor kleine knaagdieren. De opening is ongeveer 5 cm en de opening aan de bovenzijde is 11 cm. Het is wel leuk dat je even kunt spieken bij je kleine vriend!

Kleine knaagdieren zullen het hooi instinctief als nestmateriaal gaan gebruiken. Ook zullen ze eraan gaan knabbelen. Als het hooi op is of toe is aan een nieuwe verschoonbeurt is het zeker een aanrader om het huisje weer te vullen met hooi!

Auratus Boomstam Cup

boomstam cupDe Auratus boomstam cup is net als de andere boomstammen gemaakt van natuurlijk berkenhout en is geschikt als voerbakje of zandbakje.

Voor groter knaagdieren of kleine groepsdieren is het heel geschikt als voerbakje. We noemen de groepsdieren zoals Muisjes, Gerbils, Degoes apart omdat je meer voer kwijt kunt in dit voerbakje. De boomstam is ook groot genoeg dat meerdere dieren erbij kunnen.

Voor de kleine knaagdieren is de Auratus heel geschikt als zandbakje. Vooral in een natuurlijk verblijf zal de Auratus helemaal tot zijn recht komen!

Tot Slot

De de goede kwaliteit van de boomstammen zullen ze lang mee gaan, zelfs als de knaagdieren eraan gaan knagen. Hugro heeft heeft echt rekening gehouden met het knagende karakter van knaagdieren en de boomstammen van dikke kwaliteit gemaakt.

De boomstammen nemen redelijk wat ruimte in, in het verblijf maar dat is zeker niet erg doordat ze zeer veelzijdig zijn. Ze kunnen als voerbakje gebruikt worden, als zandbakje, maar zijn ook leuk om op te zitten en tegenaan te klimmen. Dit laatste helpt bij het slijten van de nageltjes en in het algemeen kunnen de boomstammen bijdragen aan een gevarieerde leefomgeving met veel uitdaging voor de dieren!

Er is ook goed nagedacht over de houtsoort, namelijk berkenhout. Dit is veilig en prettig hout voor knaagdieren.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding hebben van deze blog? Plaats je vragen gerust hieronder of stuur ons een berichtje!

hugro boomstam knaagdier, muis, hamster, gerbil

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe Facebook Instagram
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »