Avond van de vergeten konijnen

Avond van de vergeten konijnen

Op vrijdag 20 maart 2015 organiseert Stichting KonijnenBelangen de 'Avond van de Vergeten Konijnen'. Er worden drie interessante presentaties gegeven. Aanleiding voor deze avond is het proefproces waar SKB mee bezig is. Dit heeft betrekking op gemeentes die weigeren te betalen voor gedumpte konijnen die in hun gemeente worden gevonden. Konijnenopvangen nemen deze dieren onder hun hoede.

Aangezien de gemeentes wettelijk gezien de eerste 14 dagen verantwoordelijk zijn, zouden de gemaakte kosten over deze periode vergoed moeten worden. Meer over het probleem van dumpkonijnen en over de rechtszaak leest u op hun website over Vergeten konijnen.

De avond vindt plaats in Utrecht in een gebouw van de faculteit Diergeneeskunde. Er zullen drie lezingen worden gegeven, door drie vrouwen met een hart voor dieren.

De eerste is Karin Kuipers, die vanuit haar ervaring bij Konijnenopvang Kaatje Keutel zal vertellen over de verzorging die (gedumpte) konijnen nodig hebben.
Vervolgens zal advocate Iaira Boissevain, expert op gebied van veterinair recht en praktisch dierenrecht, de juridische kant van het verhaal belichten en een interessante casus presenteren.
In de derde lezing zal dierentrainer Bernice Muntz, onder anderen bekend van het boek High Five, zich richten op de interactie tussen mensen en opvangkonijnen. Vanwege hun vaak moeilijke verleden is het bijzonder belangrijk dat deze konijnen op passende wijze verzorgd worden.

De avond kost 15 euro per persoon, inclusief consumptie en goodiebag, vrijwilligers van een konijnenopvang krijgen korting. Een kaartje bestellen kan nog tot 6 maart door het geld over te maken. De opbrengst gaat geheel naar de rechtszaak. Voor het complete programma en alle praktische informatie kunt u terecht op www.vergetenkonijnen.nl.

Bron: www.vergetenkonijnen.nl

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »