10 redenen om verliefd te worden op Ratten

10 redenen om verliefd te worden op Ratten

Veel mensen vinden ratten eng of zelfs vieze dieren. Niets is minder waar, want deze schitterende diertjes zijn alles behalve eng en vies. Lees daarom de 10 redenen waarom ratten zo leuk zijn.

1. Ratten zijn zeer medelevend

Een universiteit in Chicago heeft aangetoond dat ratten zullen afzien van heerlijke traktaties om een andere rat te helpen , en zullen hard werken om te leren andere te helpen.

2. Ze zijn super schattig

Eén blik op deze behaaglijk lieve diertjes en er is geen ontkennen meer aan hoe schattig een rat kan zijn.

rat, ratten

3. Ze zijn ongelooflijk slim

Studies hebben aangetoond dat ratten zeer intelligent zijn, en bij een uitdaging zien ze vaak eerder een mogelijkheid dan de mens. Een studie luidt: "Hoewel ratten niet cognitieve taken met behulp van strategieën waargenomen bij menselijke proefpersonen kunnen benaderen, zijn ze vaak succesvol op hun eigen voorwaarden."

rat, ratten

4. Ze lachen

Het lachen van een ratje bevindt zich op een andere frequentie als die van een mens. Ratten giechelen als ze spelen, en maken kleine geluidjes als ze gekieteld worden. Ze zijn net zo speels als mensen, en uiten dit op dezelfde manier als wij!

rat, ratten

5. Ze hebben superkrachten

Nou ja, relatief gezien. Ratten hebben een geweldig gezichtsvermogen, omdat hun ogen in staat zijn om onafhankelijk van elkaar te bewegen.

rat, ratten

6. Ze zijn zeer schoon

Ratten zijn niet vies! Ze besteden net zoveel tijd aan eigen verzorging als katten. Als je moet denken aan de ratten die in het riool leven, dan is dat geen goede vergelijking met een huisrat. De hygienische omstandigheden van de omgeving van het dier spelen een grote rol. Een huisratje is schoon omdat de omgeving ook schoon is.

rat, ratten

7. Ze zijn geweldig in het leren van trucjes

Ratten zijn net zo goed als honden als het gaat om het leren van trucjes, en kunnen zelfs hun eigen naam herkennen! Of het nu gaat om apporteren, omrollen, of surfen, deze dieren zijn meer dan gelukkig om iets nieuws te leren.

rat, ratten

8. Ze zijn zeer stijlvol

Ik denk dat deze rat zeer modieus is :)

rat, ratten

9. Rioolratten overleven op hun intelligentie en taaiheid

Ratten hebben een complexe sociale hiërarchie in het riool. Dit helpt hen om de harde elementen van het onderaardse leven te overleven. Hoewel gezien als hinderlijk voor de mens, rioolratten zijn zeer intelligent en ongelooflijk taai.

rat, ratten

10. Ze zijn ongelooflijk behaaglijk en aanhankelijk

Ratten zijn zeer sociale en zorgzame wezens, en tonen veel genegenheid naar andere ratten en hun verzorgers.

rat, ratten


Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »