• Voor 17 uur besteld dezelfde dag verzonden
  • 10 jaar de GROOTSTE voor uw knaagdier
  • Zaterdag verzending
Chipsi Fun 4 kg Wood fiber Ground cover
Fun 4 kg Wood fiber Ground cover €5,95 €7,95

Fun 4 kg Wood fiber Ground cover

€7,95 €5,95
In stock
  • Zaterdag verzending!
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Getest op geschiktheid
  • Ordered before 5 pm, delivered tomorrow!
Product description

Chipsi Fun for rodents & rabbits!

CHIPSI FUN is a (excavable) ground cover made of softwood and enriched with colorful fleece pieces, consisting of cellulose (a wood fiber derivative). They are colorfast and add a bit of color and variety to your rodent's life. This wonderfully soft ground cover provides endless entertainment for play and nest building.

Diggable
Neutralises bad odors
Little dust
Environmentally friendly

CHIPSI FUN absorbs very effectively, neutralizes bad odors, generates little dust and also keeps the cage clean! In addition, it is environmentally friendly because it contains no chemicals and is therefore completely biodegradable.

Small rodents in particular can dig tunnels to their heart's content in the Chipsi Fun bedding. With a thick layer of bedding, the animals can toss endlessly and make their nests underground. By using a thick layer of bedding, the enclosure does not have to be changed as often.

User manual Chipsi Fun

As bedding for small rodents (Mouse, Dwarf Hamster, Hamster, Gerbil)
Apply a thick layer of at least 20 cm in the enclosure and let the animals do the rest. They will dig to their heart's content and make the most beautiful corridors! A hamster change can sometimes last up to three months.

Hamsterscaping for small rodents (Mouse, Dwarf Hamster, Hamster, Gerbil)
Chipsi Fun is very well suited for hamster caping. It is a excavable ground cover in which the animals can dig and romp in wonderfully. It is possible to give the wood fiber even more firmness by mixing it with other bedding such as, for example: hay, cotton or wood fiber, so that cavities remain more intact.

As bedding for larger rodents (Guinea pig, Rabbit, Chinchilla, Degu)
Spread a layer of about 10 cm thick in the enclosure and tamp it lightly until a layer of at least 5 cm remains. Depending on the rodent, change it as soon as it starts to smell. Only remove the dirty spot from the cage every week and leave the rest. Then refill the cage as needed. Because there is dust in the wood fiber, we do not recommend using it for rats. These animals often have problems with their airways and therefore need a dust-free bedding.

To keep
Keep the ground cover especially dry and cool.

Specifications
Material: Wood fiber, Fleece
Liter: -
Weight: 4 kg
Suitable for: Rodents, Mouse, Hamster, Gerbil, Guinea Pig, Rabbit, Degu
Particularities: -
Chipsi Fun 4 kg Wood fiber Ground cover
Rodent packages
+ Bodembedekking Schep
Reviews
7 / 10
(6)
6 / 10
F 08 June 2020

Mijn muizen vonden dit helemaal geweldig, maar ik was minder enthousiast. Goede punten van dit product is dat het er leuk uit ziet in de kooi, dat mijn dieren er heel goed in konden graven, dat het biologisch afbreekbaar is en dat er een héle hoop bodembedekking in één verpakking zit. Voor mij was het echter jammer dat er zo goed in gegraven kon worden, want mijn muizen staan op mijn slaapkamer en na een halve dag vond ik overal stukjes zaagsel terug. En toen het zich verspreidde tot aan de badkamer besloot ik dat ik het weg zou geven aan mijn buurmeisje, voor haar konijnen. Voor een product dat ik eigenlijk per ongeluk kocht (ik dacht dat het hetzelfde zou zijn als Carefresh, ik had niet goed gelezen), was het een redelijke ervaring. Als mijn muizen niet in een kamer stonden met veel textiel waar de houtsnippers aan kunnen blijven plakken zou het me een stuk beter zijn bevallen.

10 / 10
Bente 05 August 2019

Mijn hamster vind het super om erin te graven en om de zachte gekleurde stukjes eruit te pikken voor zn nestje, ik heb een hele dikke laag bodembedekking gebruikt (rond 15 cm) en er is zeker nog een kwart van het zaagsel over! Het stinkt na 2 weken nog helemaal niet, stoft ook amper en het ziet er leuk uit. Kort om dus zeker een aanrader!

8 / 10
Elsje de Visser 02 March 2019

Ik ben normaal gesproken geen fan van zaagsel maar deze chipsie zaagsel met gekleurde stukjes er in heb ik per abuis opgestuurd gekregen . Ik mocht het gewoon houden..( top service.) Mooie gelegenheid om het dan toch maar eens uit te proberen. Het is niet zo n heel groot pak maar onvoorstelbaar hoeveel er in zit. Ik heb voor n dikke laag nog niet eens eenvierde van het pak gebruikt dus supervoordelig in gebruik. Die gekleurde stukjes er in vind ik ook erg leuk staan. Verder vond ik het absoluut niet stoffig en werd ik ook niet benauwd tijdens het vullen van het hok wat ik wel altijd heb bij minihemp..wat me overigens verder ook heel goed bevalt hoor. Ik weet nog niet hoe lang het mee gaat voor t gaat stinken maar tot nu toe ben ik reuze tevreden. Waarom dan maar 4 sterren? Omdat zaagsel altijd negatief in t nieuws is omdat het ongezond schijnt te zijn vanwege de stof en de hars die er in zit. Maar nogmaals...ik vond het dus absoluut niet stoffig.

8 / 10
geertruida 01 February 2019

Leuk om te combineren met anders bodembedekking. kleurrijk. Klein nadeeltje is dat t beetje stoffig is.

6 / 10
Manja 04 January 2019

Eigenlijk is het gewoon zaagsel met wat gekleurde fleece schilfers erin. Als ik een heel pak gebruik, heb ik minder last van stank van het hok, dan wanneer ik Joris No Smell Cotton gebruik. Maar het is wel stoffiger.

4 / 10
brenda 02 December 2018

ik had er meer van verwacht. gekocht voor mijn muizen omdat ze verschillende materialen leuk vinden maar het blijkt vooral zaagsel te zijn en heel weinig gekleurde vlokken...wat het verschil in materialen dus minimaal maakt. jammer.
het is wel heel zacht zaagsel wat een voordeel is maar dat kan je ook zonder vlokken kopen waardoor het goedkoper is.

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »