Het Darmprotocol voor Knaagdieren & Konijnen

Het Darmprotocol voor Knaagdieren & Konijnen

Het darmprotocol is ontwikkeld om houvast te bieden bij tal van situaties en kan helpen bij: het herstellen van de darmgezondheid, dieren met een gevoelige huid en kriebel, een niet-optimale spijsvertering, steeds terugkerende indringers en gasten, ondersteunen bij gedragsproblemen, voedselincompatibiliteit met bepaalde voeding.

Wanneer het Darmprotocol inzetten?

Het darmprotocol is ontwikkeld als richtlijn voor konijnen om houvast te bieden bij tal van situaties en kan helpen bij:

 • het herstellen van de darmgezondheid
 • dieren met een gevoelige huid en kriebel
 • een niet-optimale spijsvertering
 • steeds terugkerende indringers en gasten
 • ondersteunen bij gedragsproblemen
 • voedselincompatibiliteit met bepaalde voeding
 • Waarom een Darmprotocol?


Er wordt steeds meer duidelijk over de centrale plek die de darmen innemen voor een goede gezondheid.  Het darmprotocol is ontwikkeld om houvast te bieden bij tal van situaties en is geschikt om in te zetten honden, katten en paarden. Het geeft je nieuwe inzichten en kennis van middelen waarmee je de darmen kunt ondersteunen en het darmmicrobioom kunt herstellen. Het protocol bestaat uit verschillende stappen om de darmgezondheid eens écht goed aan te pakken.

Wat kun je verwachten na het volgen van het Darmprotocol?

Je kunt je een toename van de weerstand van je dier verwachten. Hoe hoger de weerstand, hoe beter de gezondheid en hoe meer kracht het lichaam heeft zichzelf weer in balans te brengen. Maar na het volgen van het darmprotocol kun je niet achterover leunen. Het zorgen voor bij je dier passende voeding, levensstijl en beweging blijft essentieel om het microbioom ook daarna gezond te houden.

DE 5 STAPPEN VAN ONS DARMPROTOCOL

Doorlopend tijdens alle stappen van het protocol: Adaptonicum. Dit is een tinctuur van het kruid Ashwaganda. Het kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelplan bij alle langdurige fysieke en mentale verschijnselen. Door de regulerende werking als adaptogeen ondersteunt het de normale gang van zaken.

Stap 1 – weerstand bevorderen

Het doel van deze fase is om de weerstand te ondersteunen, ontstekingen te remmen, het histaminegehalte in het bloed omlaag te krijgen en methylatie te bevorderen. Methylatie is een biochemisch proces waarbij methylgroepen worden gekoppeld aan enzymen, DNA, aminozuren en gifstoffen. Dit proces zorgt voor ATP (de energiedrager voor chemische processen in de cellen), genezing van weefsels, ondersteuning van de leverontgifting, regulering van de genexpressie (hoe de genen zich uiten) en optimalisering van de immuun- en neurologische functies.

Behandelduur
Minimaal 3 weken (afhankelijk  van de situatie kan dit verlengd worden.)

Voeding, leefstijlaanpassingen en bewegen
De 4 middelen die in deze fase samen moeten worden ingenomen


Na 3 weken is er een contactmoment met de behandelend therapeut.

Stap 2 – reiniging

Deze fase staat in het teken van reinigen. De lymfedrainage en de uitscheidingsfunctie van de lever en nieren worden nu bevorderd. Ook de darmen worden gereinigd, een schone lei.

Behandelduur
3 weken

De 2 middelen die in deze fase samen moeten worden ingenomen

 • Drainage Compositum
 • Psyllium Husk


Stap 3 – immuunsysteem stimuleren

In deze fase worden indringers bestreden. Pas hierna kan worden gewerkt aan het opbouwen van de darmgezondheid. Dit kan goed met bepaalde kruiden – of speciale tincturen waar die kruiden in verwerkt zijn – die natuurlijke stoffen bevatten waar het immuunsysteem door wordt gestimuleerd.

Behandelduur
6 weken

Het middel dat in deze fase moet worden ingenomen


Stap 4 – slijmvlies herstellen

Het doel van deze fase is slijmvliesherstel. Dat is belangrijk omdat – als je klachten ziet – de darmwand vaak niet optimaal is.

Behandelduur
8 weken

Het middel dat in deze fase moet worden ingenomen

 • L-Glutamine


Stap 5 – gezonde bacteriën

Pas in fase 5 is het doel rekolonisatie van de darmen en geef je probiotica. Je kunt probiotica zien als zaadjes die geplant worden, waarna het lichaam zelf een gezond microbioom kan onderhouden. Vaak wordt dit middel in een veel te vroeg stadium ingezet. De darmen zijn dan nog niet in de juiste conditie om een gezonde kolonie bacteriën in stand te houden. Dan is het dus water naar de zee dragen.

Behandelduur
8 weken

Het middel dat in deze fase moet worden ingenomen

 • Probiotica

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »